Lothar Matthaus za The Sun

"Juventus nije snažan kao prošle sezone"

Eldar Ganibegović

Nekadašnji igrač Intera Lothar Matthaus vjeruje da Juventus nije onaj isti tim koji je kontrolirao Seriju A posljednjih nekoliko godina.

Bianconeri će se u osmini finala Lige prvaka sastati sa Tottenhamom, a legendarni nogometaš tvrdi kako Pijetlovi mogu da prođu Juventus, koji nije kao prethodnih godina.

"Juventus nije ona isti tim koji je kontrolirao Seriju A prethodnih godina", rekao je Matthaus za The Sun.

"Možda su se ostale ekipe pojačale. Ali, mislim da je to više zbog toga što su izgubili nekoliko važnih igrača u defanzivi."

"Morali su napraviti neke promjene nakon što su izgubili Dani Alvesa i Leonarda Bonuccija."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bonucci je bio lider i držao je stvari skupa. Bez njega, stvarna snaga, jezgra ovog Juventusa je otišla, dok Buffon više nije mlad i okretan kao što je nekad bio."

"Oni nisu tako snažni i sigurni u defanzivi kao prošle sezone, što je dobro za Kanea i šefa Mauricija Pochettina", dodao je Lothar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.