Goretzka razočarao Redse

Panika na Anfieldu, dogovoreno pojačanje ipak ode u Bayern

Edmir Škorić

Liverpool je već bio dogovorio novi transfer, ali minhenski Bayern im je pokvario planove.

Leon Goretzka iz Schalkea bio je već pristao na prelazak u Liverpool, ali prema pisanju Marce, Nijemac je na kraju bliže Allianz-Areni i navodno je od 30. juna iduće godine član Bayerna.

Za Goretzku se zanimala i Barcelona, a Jurgen Klopp ga je vidio kao zamjenu za Philippea Coutinha, koji bi navodno trebao da ode upravo u Kataloniju, međutim Goretzka je odlučan da ostane u Bundesligi.

Dvadesetdvogodišnji napadač ima ugovor sa Schalkeom do kraja sezone, a prema pravilima već danas može da napravi formalni dogovor s potencijalnim novim klubom.

On je postigao četiri gola u 11 bundesligaških nastupa i čini se da će biti jedan od ključnih njemačkih igrača na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.