Van Dijk potpisao i poručio: Anfield je moj dom

Stiglo pojačanje

Van Dijk potpisao i poručio: Anfield je moj dom

Edmir Škorić

Prvog januara je otvoren prelazni rok, a prvo veliko predstavljanje imali su Redsi.

Liverpool je kupio Virgila van Dijka za 75 miliona eura iz Southamptona, a sjajni holandski defanzivac danas je zvanično predstavljen na Anfieldu.

"Sretan sam što sam ovdje i jedva čekam da krenem igrati. Mislim da je najvažnija stvar koja me ovdje dovela veličina kluba, kultura kluba, igrača, menadžera i naravno navijača, a uostalom, svi znamo šta je Liverpool u svijetu nogometa", rekao je Van Dijk.

On se u Melwoodu uslikao s dresom Liverpoola i mogao bi debitovati 5. januara protiv Evertona u FA Cupu, mada se pretpostavlja da će ga Jurgen Klopp poštediti u tom duelu, a da će priliku da igra dobiti protiv Manchester Cityja 14. januara.

"Mislim da će to biti nešto posebno. Anfield je poseban stadion i to je sada moj dom. Jedva čekam da budem na terenu. Bit će lijepo igrati, posebno noćne utakmice u Ligi prvaka", zaključio je Van Dijk.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu Jurgen Klopp odbacuje navode da će Liverpool sada prodati Philippea Coutinha Barceloni i da će na taj način vratiti uloženi novac u Holanđanina.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi