Hasan Salihamidžić završio strašan posao: Bayern dobija veliko pojačanje
Bavarci su godinama unazad slabili protivnike u prvenstvu kupujući njihove najbolje fudbalere. Nemaju namjeru da stanu sa takvom praksom (Foto: EPA)

Pobijedili su velike klubove

Hasan Salihamidžić završio strašan posao: Bayern dobija veliko pojačanje

Midhat Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić dogovorio je veliko pojačanje za ljetni prelazni rok. Novi član aktuelnog prvaka Njemačke i jednog od najboljih timova Evrope postaće doskorašnji veznjak Schalkea Leon Goretzka (22).

Sjajni mladi veznjak imao je na stolu velike ponude. Za njegove usluge interesovali su se Barcelona, Liverpool i Arsenal, ali je na kraju pobjedu odnio Bayern.

Goretzka je dogovorio prelazak u redove velikana iz Minhena. Već je potpisao predugovor, a dres Bayerna će obući 30. juna kada zvanično postane slobodan igrač.

Ovaj 22-godišnji veznjak jedan je od najtalentovanijih njemačkih fudbalera. Već je nastupio 12 puta za Elf, a odlični nastupi za Schalke su mu donijeli ogromne ponude.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, on se na kraju odlučio za ostanak u Njemačkoj. Izabrao je Bayern koji je tako još jednom dokazao da radi sjajan posao kada je slabljenje konkurencije u pitanju.

Ovog puta posao je završio Hasan Salihamidžić koji za sada radi sjajan posao na mjestu sportskog direktora Bavaraca.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almas
"Slabljenje konkurencije" 100% ,ko Schalke konkurencija,nekad jeste bio.. vi ste jadan portal..Hummels,Götze,Goretzka , svi su mogli igrat u najvecim klubovima,ali svabi je najveca zelja da igra u Bayernu,velikoj vecini..isto bi bilo sa Reusom,ali je njemu odavno kasno za Bayern...Lewandowski je dosao dzaba, sam izabrao,takodje mogao igrati gdje god je htio..i oduvijek je bilo da najbolji njemacki igraci igraju za Bayern,to je politika velikog kluba,nema to veze sa slabljenjem konkurencije.. a jadan ste portal svakako,ne samo zbog ovoga..
10 14
Der_Kriminalist
Sa ili bez Hasana, ovaj transfer bi se desio. I prošlog ljeta je malo falilo da pređe u Bayern.
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi