Premiership, 23. kolo

Leicesteru bod na Stamford Bridgeu, West Ham razbio Huddersfield

Midhat Šljivak

Šest utakmica 23. kola engleske Premier lige odigrano je danas, a najviše pažnje izazvao je duel na Stamford Bridgeu između Chelseaja i Leicestera. Na kraju pobjednika u ovom meču nije bilo (0:0).

Dosta dobar meč viđen je u duelu ovih ekipa, ali na kraju golova nije bilo. Leicester je u dobrom dijelu meča bio izuzetno opasan, no na kraju golova nije bilo. Imali su Plavci i igrača više nakon što je isključen Chilwell u 68. minuti, ali do kraja je ostalo 0:0.

Ovim rezultatom svakako su zadovoljniji gosti koji su uspjeli da se odbrane.

Uvjerljiv je danas bio West Ham na gostovanju kod Huddersfielda. Tim Davida Moyesa je slavio sa 1:4, a sve s režirali Lanzini i Arnautović.

Vodstvo gostima donio je Noble, izjednačio je Lolley, a zatim je Arnautović sa golom i dvije asistencije za Lanzinija za 1:4.

Crystal Palace sa 1:0 pobijedio Burnley, WBA je na domaćem terenu slavio protiv Brightona sa 2:0, dok su neriješeno završile utakmice Newcastle - Swansea (1:1) i Watford - Southampton (2:2).

Premiership, 23. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea - Leicester 0:0
Crystal Palace - Burnley 1:0
Huddersfield - West Ham 1:4
Watford - Southampton 2:2
WBA - Brighton 2:0
Newcastle - Swansea 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.