Slijedi potpuna rekonstrukcija tima. Roma rasprodaje najbolje fudbalere (Foto: EPA)

Iznenađujuća odluka rukovodstva rimskog tima

Totalna rasprodaja u Romi: Na transfer listi i Edin Džeko

Midhat Šljivak

Ekipa Rome odlučila je potpuno renovirati ekipu. Nakon sastanka sportskog direktora Monchija i predsjednika Jamesa Pallotte odlučeno je da se do kraja januara prodaju najveće zvijezde kluba među kojima je i Edin Džeko.

Gazzetta dello Sport tvrdi kako je već napravljena lista igrača koji će u narednim danima napustiti redove rimskog tima, a na listi se iznenađujuće našao i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko.

Roma je najboljeg strijelca spremna da proda. Za Džeku postoji interes iz Kine i Meksika, a spominje se i mogućnost odlaska u ekipu Milana, koji bi ga rado vidio u svojim redovima.

Pored Edina, još je nekoliko imena na listi. Izvjesno je da će klub napustiti Bruno Peres i rezervni golman Skorupski, a Vučica je spremna da proda i holandskog veznjaka Kevina Strootmana, te Stephena El Shaarawyja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Strootmana su postavili cijenu od 45 miliona eura, a Holanđanin bi mogao preći u redove velikog rivala Juventusa, koji ga već odavno želi u svojim redovima.

Ipak, najveće iznenađenje je svakako činjenica da bi Roma željela da proda Džeku, najboljeg strijelca tima, jer pravu zemjenu za bh. fudbalera nemaju ni na mapi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.