Nisu dobili Džeku kada je imao 23 i 26 godina, da li će ga dobiti sa 32?
Rossoneri će još jednom pokušati da dovedu bh Dijamanta, a da li će ovog puta imati više sreće i znanja?

Treća sreća za Milan

Nisu dobili Džeku kada je imao 23 i 26 godina, da li će ga dobiti sa 32?

Milan nije zadovoljan napadačima koje je doveo u ljetnom prelaznom roku i namjerava da iste promijeni na kraju sezone. Rossoneri su izdvojili 230 miliona za pojačanja, ali to im nije pomoglo u pokušaju da ostvare bolje rezultate nego prethodnih sezona. 

Zbog neefikasnosti Nikole Kalinića i Andrea Silve uprava kluba sa San Siro stadiona namjerava da dovede nove fudbalere, a kako piše Calciomercato24, na listi želja je ponovo bosankoshercegovački napadač Edin Džeko. Isti izvor piše da bi se Roma i Milan veoma lako mogli dogovoriti oko ovog transfera jer je Vučica dovela Čeha Patricka Schicka i lako bi se mogla pomiriti sa odlaskom Džeke.

S druge strane, Dijamant će uskoro napuniti 32 godine i sasvim je jasno da je naredno ljeto posljednja prilika za njega da ostvari još jedan dobar transfer. Osim toga, Milan traži jednog iskusnog i provjerenog napadača koji bi sigurno zabijao golove za tim, a upravo takav bi mogao biti Džeko.

Treba spomenuti i to da mnogo toga zavisi od toga ko će biti trener Milana narednog ljeta. Gattuso se za sada bori da ostane na ovoj poziciji, ali mu ne ide baš najbolje, tako da su moguće brojne promjene u Milanu prije ljeta i eventualnog dolaska Džeke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, ovo je već treći put da se Milan ozbiljno interesuje za Džeku, a prethodna dva puta nisu uspjeli da zaključe posao. Dijamant se prvi put povezivao sa Milanom još 2009. godine dok je još uvijek bio član Wolfsburga, ali na kraju cijele sage Džeko je prešao u City. Tri godine kasnije, kada je Milan ostao bez Zlatana Ibrahimovića, ponovo se klub sa San Sira povezivao sa Džekom, ali bh napadač je tada ostao član Cityja. Da li će Rossoneri imati treću sreću, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

uozbiljite_se
Opet naslov s puno upitnika i nagadjanja. To nije novinarastvo. To je prizemni trac pun neosnovanog nagadjanja i zelja za klikom vise. Novinarstvo je istrazivanje, sklapanje kockica i utemeljeni dolazi koji dovode do sigurnog slijeda dogadjaja gdje se razotkrivaju namjere i plasiraju se informacije prije nego izadju sa zvanicne objave. Ovo je dno dna.
5 0
Haris
Neko hoce rezultate na silu a klubovi mijenjaju kosture ekipa i dok se uigraju ode pola sezone i onda hajd ispocetka. Napoli je prodao Higuaina i nisu nazadovali, cak i bolje rezultate imaju. Zasto? Kostur ekipe isti kao i trener. To je pravi recept.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti