Legendarni golman ne brani protiv Švedske

Mirko Alilović se oglasio nakon što ga je Červar izbacio iz ekipe

Edmir Škorić

Mirko Alilović izbačen je s popisa hrvatskih rukometaša za duel sa Švedskom u Splitu.

Hrvatska protiv Švedske večeras igra meč 3. kola Evropskog prvenstva i traži treću pobjedu nakon Srbije i Islanda, ali Alilovića je odstranio selektor Lino Červar, koji smatra da je ovaj postao jako nesiguran.

"Svi smo u službi hrvatske rukometne reprezentacije. Ja sam danas na tribinama, sutra će to biti neko drugi. Sretno mojim saigračima i da sa četiri boda idemo u Zagreb", poručio je Alilović za RTL.

"Neka Srbi navijaju za Šveđane, mi ćemo za naše momke. Nadam se da na krilima pobjede idemo s maksimalnim brojem bodova u Zagreb", kazao je Alilović.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Navodno je Červar otpisao Alilovića nakon njegove loše partije protiv Islanda, te protiv Švedske neće računati na ovog, može se slobodno reći, legendarnog hrvatskog golmana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.