Veliki potez: Červar prekrižio Alilovića

Navodno zbog loše partije protiv Islanda

Veliki potez: Červar prekrižio Alilovića

Hrvatski selektor Lino Červar napravio je veliki, možda i pomalo iznenađujući potez nakon večerašnjeg treninga.

Červar je iskoristio pravo i na drugu zamjenu igrača na turniru i odlučio iz ekipe 'izbaciti' golmana Mirka Alilovića, kojeg će zamijeniti Ivan Pešić.

Navodno je Červar otpisao Alilovića nakon njegove loše partije protiv Islanda, te protiv Švedske  neće računati na ovog, može se slobodno reći, legendarnog hrvatskog golmana.

Posljednju utakmicu grupe A Hrvatska igra sutra u 20:30 u Splitu protiv Švedske, a na golmanskim pozicijama će uz Ivana Pešića na raspolaganju imati i na Ivana Stevanovića. Ostaje da se vidi hoće li se Alilović vratiti u tim na utakmicama drugog kruga i ostatka turnira.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Nakon prve dvije utakmice, Hrvatska je prva u svojoj grupi sa maksimalna četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi