Červar: Ponosan sam na igrače, dišu jedan za drugoga

Selektor Hrvatske nakon druge pobjede na EP

Červar: Ponosan sam na igrače, dišu jedan za drugoga

Rukometna reprezentacija Hrvatske je slavila i na svom drugom susretu Evropskog prvenstva. U splitskoj Spaladium Areni je "pao" i Island, a izabranici Line Červara su slavili rezultatom 29:22.

Popularni Kauboji su otpor Islanđana slomili u drugom poluvremenu, a njihov trijumf je toliko veći s obzirom da su igrali bez kapitena Domagoja Duvnjaka, koji se povrijedio u prvom susretu turnira protiv Srbije.

Selektor Lino Červar nije krio svoje oduševljenje igrom svojih izabranika, ali i atmosferom u dvorani.

"Htio bih čestitati svim igračima. Stvarno smo djelovali kao tim... Nemam riječi kojima bih zahvalio splitskoj publici. Čak su nam nogometna i vaterpolo reprezentacija poželile sreću, hvala svima na zajedništvu, to je ono što sam tražio", izjavio je Červar nakon utakmice, pa prokomentarisao tok susreta:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Dobri su Islanđani, pravili su nam probleme, ali u drugom poluvremenu smo povukli dobre poteze i došli do pobjede. Trebamo ići polako, ovo je tek druga stepenica. Ponosan sam na igrače, dišu jedan za drugoga... Upozoravam opet da je ovo tek početak, ali drži nas ta ljubav i odličan odnos u ekipi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi