Euroliga, 18. kolo

Olympiacos razbio Maccabi, Žalgiris nemoćan protiv Bamberga

Eldar Ganibegović

Košarkaški Olympiacosa su bez većih problema došli do pobjede na domaćem parketu protiv Maccabi Tel Aviva rezultatom 94:64 u okviru 18. kola Eurolige.

Domaći sastav je od samog početka meča igrao bolje, pa su već nakon prve četvrtine imali osam poena prednosti. Nastavio je Olympiacos i u drugoj dionici sa boljom igrom, pa su na odmor otišli sa prednošću od 13 poena.

Nakon treće četvrtine domaćini su već imali 19 poena prednosti, i pitanje pobjednika je bilo riješeno. U posljednjoj dionici su u potpunosti napunili koš Maccabija, te na kraju upisali visoku pobjedu.

Vassilis Spanoulis je bio najefikasnij u redovima domaćeg sastava sa 13 poena, dok je Nikola Milutinov ubacio 12. Kod poražene ekipe je Pierre Jackson brojao do 13.

Nešto zanimljivija utakmica je bila ona između Bamberga i Žalgirisa. Na kraju je do pobjede došao njemački tim sa 93:86.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prvi dio meča prošao je u znaku Žalgirisa, koji je imao sedam poena prednosti. Međutim, u nastavku fantastična igra domaćina, koji dolazi do preokreta, a na kraju i do zaslužene pobjede.

Pobjednički tim je predvodio Augustine Rubit sa 22 poena, a za Žalgiris je najbolji pojedinac bio Aaron White, koji je ubacio 23 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.