Žalgiris sredio i Olympiacos
Foto: EPA

Nova pobjeda Litvanaca

Žalgiris sredio i Olympiacos

M. Šljivak

Serija pobjeda litvanskog Žalgirisa nastavljena je i večeras, a tim Šarunasa Jasikevicusa pobijedio je na svom parketu Olympiacos rezultatom 74:68.

Još jednu odličnu utakmicu odradio je prvak Litvanije. Iako su imali nešto lošije otvaranje meča u kojem je tim iz Pireja bio bolji, uspjeli su da dobiju prvu dionicu 22:19.

Međutim, Olympiacos je bio taj koji je kontrolisao rezultat u drugoj dionici. Ipak, nisu uspjeli da se previše odvoje i na odmor su otišli sa samo polus dva, 36:38.

Situacija za goste iz Grčke je izgledala mnogo bolje nakon 30 minuta igre. Serijom od 9:0 u samom finišu ovo dijela igre otišli su na plus pet (48:53) i činilo se kako će niz pobjeda Žalgirisa biti prekinut.

Ipak, litvanski velikan odigrava sjajno posljednju četvrtinu. Uspjeli su da vrate prednost, sigurno su je čuvali i na kraju su došli do pobjede koja ih vodi na četvrto mjesto tabele.

Pangos i Milaknis su sa po 14 poena predvodili domaće u ovom meču, dok je Papapetrou na drugoj strani ubacio 13 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi