CSKA razbio Milano, Fener bez problema protiv Valencije

Euroliga, 17. kolo

CSKA razbio Milano, Fener bez problema protiv Valencije

Košarkaši Fenerbahčea su u okviru 17. kola Eurolige gostovali kod Valencije i upisali pobjedu rezultatom 80:67.

Fener je puno bolje i otvorio susret, te je nakon šest minuta igre imao visokih 15 poena prednosti. Prva četvrtina je završena rezultatom 18:7 u korist gostiju, ali se u drugoj dionici Šišmiši ipak, koliko-toliko, uspijevaju vratiti u susret.

Na poluvrijeme se otišlo prednošću Fenera od 27:33, a pošto se dobra igra domaćih nastavila i nakon odmora Valencija uspijeva preći u vodstvo.

Vodila je Valencija polovinom treće četvrtine i sa plus osam, ali Fener brzo vraća stvari na svoje mjesto. Vratili su se gosti u prednost prije kraja treće dionice, a u zadnjoj četvrtini ponovo stižu do ubjedljive prednosti i privode susret kraju.

Kod Fenera je najefikasniji bio Marko Gudurić sa 15 poena, dok je jedan manje ubacio Luigi Datome. Kada je u pitanju Valencija, Alberto Abalde je ubacio 11, dok je 10 poena postigao Tibor Pleiss.

Pobjedu je u 17. kolu Eurolige upisao i Maccabi Tel Aviv i to nad Brose Bambergom rezultatom 90:88.

U Tel Avivu je odigran izuzetno zanimljiv susret u kojem su se dvije ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu.

Ni jedna ekipa nije uspijevala doći do značajnije prednosti, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu. Ipak, igrači Maccabija su na kraju bili nešto staloženiji, pa su slavili pobjedu.

Ključne poene za Maccabi pri rezultatu 88:88 minutu i pol prije kraja susreta postigao je Deshaun Thomas, a kako se rezultat nakon njegovih poena nije mijenjao Izraelci su upisali trijumf.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Michael Roll koji je ubacio 23 poena, dok je 14 dodao John DiBartolomeu.
U ekipi Bamberga su sjajne partije pružili Ricky Hickman sa 23 i Dejan Musli sa 20 postignutih poena.

Ubjedljivu gostujuću pobjedu nad Milanom je upisao CSKA. Moskovljani su slavili rezultatom 81:107 u utakmici u kojoj pitanje pobjednika ni jednog trenutka nije došlo u pitanje.

CSKA je do pobjede predvodio sjajni Nando De Colo sa 24 poena, dok je u domaćoj ekipi odličan bio Kaleb Tarczewski koji je ubacio 17 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ulogu favorita je opravdao i Panathianikos koji je na svom parketu savladao Barcelonu rezultatom 84:75.
Rezultatski neizvjesna utakmica se gledala sve do polovine treće dionice kada Pao "dodaje gas", a u četvrtoj četvrtini pravi veliku seriju kojom dolazi i do prve dvocifrene prednosti na utakmici i na kraju slavi pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi su bili James Gist i Nick Calathes sa po 17 ubačenih poena, dok je u ekipi Barcelone jedan više ubacio Thomas Huertel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije