Unicaja šokirala Tel Aviv
Foto: EPA

Trijumf protiv Maccabija

Unicaja šokirala Tel Aviv

M. Šljivak

Košarkaši Unicaje iz Malage pobijedili su na gostovanju u Tel Avivu ekipu Maccabija u susretu 15. kola Eurolige.

Ponos Izraela je kao veliki favorit ušao u ovaj meč, ali je ekipa iz Malage u drugom poluvremenu briljirala i došla je do četvrte uzastopne pobjede.

Domaći košarkaši su bili bolji u prvom poluvremenu. Imali su konstantno vodstvo i veoma dobrih plus osam na poluvremenu, 47:39.

Međutim, u nastavku gosti igraju fantastično. Pomogla je i loša igra domaćih u napadu, što je Unicaja maksimalno koristila. Na kraju tim iz Malage potpuno preokreće rezultat i dolazi do pobjede od plus 11.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nemanja Nedović je sa 20 poena predvodio Unicaju, McCallum i Shermadini su dodali po 15, dok je kod Maccabija Norris Cole ubacio 16 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi