Bili su zaista sebični

Lukaku baš i nije sretan ponašanjem Pogbe i Rashforda

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Manchester Uniteda jučer su na gostovanju savladali Burnley sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Anthony Martial.

Crveni đavoli mogli su i do ubjedljivije pobjede, ali to je ostalo uskraćeno nakon velike sebičnosti Paula Pogbe i Marcusa Rashforda. U finišu meča United je imao dvije sjajne šanse koje su propale jer nije bilo saradnje u samom finišu akcije.

Prvo se u šansi našao Pogba koji se pretrčao nekih 40-tak metara, a zatim je njegov udarac izblokiran. No, ono što su mu mnogi zamjerili jeste što nije dodao loptu Lukakuu ili Martialu koji su bili u odličnim pozicijama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lukaku je sebičnost svojih saigrača osjetio i nekoliko minuta kasnije. Ovaj put prema golu je išao Rashford, a ponovo je sam bio Lukaku koji je tražio loptu. No, Rashford je želio akciju završiti sam i na kraju je shvatio da je to bilo dosta sebično s njegove strane jer je upropastio novu šansu koja na njegovu sreću nije koštala Crvene đavole.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.