Sada više ne žele Batshuayija

Pregovori traju i danas, ali Roma se ponovo predomislila

Endin Čaušević

Pregovori Rome i Chelseaja oko transfera Edina Džeke i Emersona Palmierija nastavljeni su i danas, a prema pisanju italijanskih medija rimski klub se ponovo predomislio.

Naime, Emersonov transfer već je dogovoren i Roma će od njegovog odlaska u londonski klub zaraditi oko 20 miliona eura. No, Brazilac će još sačekati da se sve ozvaniči jer se Roma i Chelsea još uvijek pokušavaju dogovoriti oko eventualnog prelaska Džeke na Stamford Bridge.

Plavci za Džeku nude oko 30 miliona eura plus bonusi i Michyja Batshuayija na posudbu do kraja sezone. Roma je razmatrala opciju da Belgijanac dođe na Olimpico, ali u rimskom klubu su se ponovo predomislili i poručili su da ne žele Batshuayija na posudbi, već da žele samo novac.

Roma želi da zaradi 60 miliona eura od transfera Džeke i Emersona uključujući i bonuse, a tim novcem Monchi ima plan da dovede zamjenu u napadu prema njihovom izboru, a ne da pristaju na dolazak belgijanskog napadača. Kako prenosi Sky Sports danas bi trebala biti poznata konačna situacija oko Džeke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.