United će ga registrovati bez problema

Alexis Sanchez može igrati u Ligi prvaka, lovi i dva zanimljiva rekorda

Alexis Sanchez je jučer potpisao četveroipogodišnji ugovor sa Manchester Unitedom, za koji bi trebao debitovati već za nekoliko dana.

Sjajni Čileanac je zadužio dres sa brojem sedam, a s obzirom da je na Old Trafford stigao na polovini sezone, mnogi nisu znali hoće li United moći registrovati Alexisa za sva takmičenja u kojim učestvuje.

Ipak, za navijače Crvenih đavola nema brige, jer će Alexis Sanchez biti prijavljen za utakmice Lige prvaka protiv Seville u 1/8 finala, ali i za naredne mečeve ukoliko do njih dođe.

Za razliku od Coutinha, koji neće moći igrati za Barcelonu jer je ove sezone u Ligi prvaka već nastupao za Liverpool, Alexis neće imati tih problema s obzirom da njegov bivši klub Arsenal ove sezone učestvuje u Evropskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Alexis Sanchez će u Ligi prvaka loviti i dva zanimljiva rekorda. Naime, Sanchez je trenutno sa 13 golova drugi najefikasniji Čileanac u Ligi prvaka svih vremena a ispred njega je samo Arturo Vidal sa 14.

I po broju nastupa u Ligi prvaka, Alexis je na drugom mjestu među Čileancima sa 48 odigranih utakmica. I tu gleda u leđa Vidalu, koji je odigrao tri utakmice manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.