Često ih zovu izdajnicima: Znate li ko je sve igrao i za United i za Arsenal?

Cole, Welbeck, Van Persie, Silvestre...

Često ih zovu izdajnicima: Znate li ko je sve igrao i za United i za Arsenal?

E. Škorić

Iako su ljuti rivali decenijama, Manchester United i Arsenal znali su i trgovati, a dokaz tome je i trampa između Alexisa Sancheza i Henrikha Mkhitaryana.

Tako je, dakle, United pustio Armenca na Old Trafford, a u suprotnom je pravcu stigao Čileanac. Naravno, jasno je da je United bolje prošao u ovome, ali je i doplatio novac, a u prilog im je išla činjenica da Sanchezu ističe ugovor na ljeto i da ga nije htio produžiti.

Saga je tako završena večeras i klubovi su predstavili velika pojačanja. Nije ovo prvi put da neko iz jednog, pređe u redove drugog engleskog velikana. Ili da prije ili kasnije zaigra u redovima omraženog protivnika. 

Sada ćemo se prisjetiti nekih majstora koji su mijenjali dres Arsenala za Unitedov ili obrnuto. U listu, naravno, nećemo uključivati Sancheza i Mkhitaryana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, činjenica da je, unatoč Arsenalovoj bogatoj prošlosti i veličini, ipak United dobivao bolje igrače.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi