Alexis Sanchez je postao ubjedljivo najplaćeniji igrač u Premier ligi
(Foto: Twitter/ManUtd) Crveni đavoli u svojim redovima imaju četiri najplaćenija igrača Premier lige, a Sanchez će sedmično zarađivati 210.000 funti više od Pogbe.

Čileanac će imati astronomska primanja u Unitedu

Alexis Sanchez je postao ubjedljivo najplaćeniji igrač u Premier ligi

Alexis Sanchez je jučer konačno postao fudbaler Manchester Uniteda. Mourinho je uspio "oteti" pojačanje gradskim rivalima, Manchester Cityju, a u tome mu je pomogao, naravno, novac.

United je uputio mnogo unosniju ponudu Arsenalu, ali i spremio mnogo unosniji ugovor za Čileanca, koji je od jučer postao najplaćeniji igrač u Premier ligi.

U "transfer paketu" je put Emiratesa otišao i Henrikh Mkhitaryan, a kada se uračuna njegova vrijednost (oko 35 miliona funti), kao i novčane naknade za Čileanca i njegove zastupnike, može se zaključiti da je Sanchezov transfer koštao Crvene đavole oko 60 miliona funti.

Međutim, ono što je presudilo u realizaciji transfera je sigurno ugovor koji je Sanchez potpisao sa Unitetom. On će tako na Old Traffordu ostati do 2022. godine, a zarađivat će nevjerovatnih 500.000 funti sedmično, odnosno 26 miliona funti godišnje.

Ukoliko su navodi britanskih medija o visini primanja Alexisa Sancheza tačni, Čileanac je ubjedljivo najplaćeniji fudbaler Premier lige s obzirom da njegovov prvi pratioc u ovoj kategoriji, novi saigrač Paul Pogba, zarađuje "samo" 290.000 funti sedmično.

Zanimljivo je da su prva četiri mjesta u Top 10 najplaćenijih igrača Premier lige sada rezervisana za Crvene đavole. Tako se na trećoj poziciji nalazi Romelu Lukaku sa 250.000 funti sedmično, dok Zlatan Ibrahimović svakih sedam dana inkasira 220.000 funti.

Top Komentari

Benjamingst
Samo je pitanje kada ce narod stati da idu na stadione, jel sirotinja ce kad tada da svati da oni placaju te igrace.... pune kasu klubovima... 500.000 za 7 dana covjek zaradi a sirotinja kupuje karte po 100 plus funti za 1 utukamicu. Sport vise nije, nego cist biznis.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije