Bh. napadač je u posljednjim minutama sjajnim golom donio vrijedan bod Vučici

Donio bod Romi protiv Sampdorije

Džeko potvrdio klasu: Da li će u Italiji i dalje tresti mreže?

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Rome večeras su u gostima remizirali protiv Sampdorije (1:1) u zaostalom meču trećeg kola Serije A. Junak Rome i ponovo je bio Edin Džeko koji je golom u sudijskoj nadoknadi spasio svoj tim poraza u Genovi.

Roma je u Genovu došla po nova tri boda kako bi zadržala korak Interom i Lazijom, ali na kraju su se zadovoljili s jednim bodom. U centru pažnje od samog početka bio je Edin Džeko koji je možda odigrao i svoju posljednju utakmicu u dresu Rome.

Sampdoria je odigrala veoma dobru utakmicu i u samom finišu meča uspjela je da dođe do prednosti. Uz pomoć VAR snimka sudija je pokazao na bijelu tačku za domaće nakon što je Kolarov igrao rukom. Siguran s bijele tačke bio je Quagliarella koji je zatresao mrežu Rome za 1:0.

U drugom poluvremenu rimski klub je krenuo po izjednačenje. Nekoliko dobrih šansi imao je Džeko, ali bilo je jasno da ovo nije njegova noć. Vučica je u samom finišu imala zicer kada je Florenzi centrirao, a Džeko je zasmetao Antonucciju koji nije uspio da proslijedi loptu u mrežu.

Međutim, u sudijskoj nadoknadi Roma je uspjela da izjednači na 1:1 kada se u kaznenom prostoru domaćih odlično snašao Edin Džeko koji je glavom poslao loptu u mrežu Sampdorije što je bio i konačni rezultat ove utakmice.

Seria A, 3. kolo:

Sampdoria - Roma 1:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.