Eurokup

Neugodan poraz Cedevite, 13 poena Stipanovića, skroman učinak Muse

Eldar Ganibegović

Košarkaši Cedevite su večeras upisali neugodan poraz na domaćem parketu od Lokomotiv Kubana sa 60:85 u 4. kolu Top 16 faze Eurocupa.

Domaći košarkaši su u prvoj dionici pružili dobar otpor ruskoj ekipi, pa su tako imali tri poena zaostatka. Međutim u drugoj četvrtini su gosti ubacili u brzinu više, te su na odmor otišli sa 12 poena prednosti.

Cedevita je u trećoj dionici igrala dobro, pa je uspjela da se vrati u meč, jer su ovu dionicu dobili sa 24:18. U posljednjih deset minuta ruski tim je igrao sjajno, dok su domaćini u potpunosti podbacili, i tako su na kraju doživjeli neugodan poraz.

Pobjednički sastav je do pobjede predvodio Trevor Lacey sa 15 poena, dok su u redovima Cedevite najbolji bili Andrija Stipanović sa 13 poena i Demetris Nichols koji je ubacio isto tako 13 poena. Džanan Musa je utakmicu završio sa šest postignutih poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.