Musa: Za pet godina želim da budem najbolji na svijetu

Intervju za DraftExpress

Musa: Za pet godina želim da budem najbolji na svijetu

E. Škorić

U intervjuu za DraftExpress Džanan Musa govorio je o budućnosti i planovima u vezi NBA lige.

Bh. košarkaš je bio izuzetno skroman dok je razgovarao s novinarima DraftExpressa.

"Ne želim opisivati samog sebe jer je to previše egoistično, za mene je najvažnije da klub pobjeđuje", kazao je Musa, a onda opisao kako je došlo do saradnje s Cedevitom.

"Moj trener u Sarajevu me poslao na probu u Olympiacos, no onda se javila Cedevita, nisu mi ponudili mnogo novca, ali su mi ponudili dobar trening i dobar stručni štab, tako da je zasad sve dobro".

Nije tajna ko mu je uzor

"Uvijek gledam filmove od Kobeyja Bryanta i pokušavam da dobijem taj mentalitet, svake minute, svake sekunde. Ne treba misliti ni o čemu drugome, samo o košarci. Gledam NBA kao veliki navijač Los Angeles Lakersa. Samopouzdanje se razvilo zbog Bryanta. U Lakersima je bilo mnogo dobrih igrača, a kada je bila posljednja lopta, on je uvijek uzimao".

Željno iščekuje draft i ponavlja da želi da bude najbolji na svijetu.

"Bilo ko da me izabere, daću sve od sebe da se uklopim. Želim da dokažem da mogu igrati u NBA. Biti najbolji igrač na svijetu, tu se vidim za pet godina".

Top Komentari

SEIKO
Jebiga želim i ja mnogo štošta u životu, al neće da ide.
10 3
Benjamingst
Slow down Musa daleko je NBA.
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije