Kevin Murphy napustio Cedevitu

Raskinuta saradnja sa Amerikancem

Kevin Murphy napustio Cedevitu

M. Šljivak

Američki košarkaš Kevin Murphy od danas više nije član zagrebačke Cedevite.

Ovaj 27-godišnji krilni košarkaš se u redovima prvaka Hrvatske nije pokazao kao pojačanje, pa je rukovodstvo Cedevite odlučilo da raskine saradnju sa ovim košarkašem.


"Ugovor sa Kevinom Murphyjem je rasknut na obostranu želju. Klub mu želi svu sreću i zahvaljuje mu na saradnji", rekao je sportski direktor kluba Matej Mamić.

"To je bila moja želja jer Murphy nije zadovoljio moje kriterije. On je isto bio nezadovoljan. Imamo dosta igrača. Nichols ide na tri, a tu su i Perković i Bajo koji mogu odigrati par minuta da dignu energiju. Tako da ja tu ne vidim nikakvih problema. To nas čak može dodatno skupiti i idemo dalje. Murphy je bio van sistema u obrani i u napadu. To smo mi probali malo zakamuflirati, ali kod nekih pravih utakmica to jednostavno ne ide", rekao je trener kluba Jure Zdovc.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Murphy je u 16 utakmica ABA lige prosječno ubacivao osam poena po meču, dok je u susretu Eurocupa na prosjeku od devet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi