Džanan Musa vodio Cedevitu do nove pobjede

Ubacio 19 poena

Džanan Musa vodio Cedevitu do nove pobjede

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su večeras na svom parketu Vrijednosnice Osijek rezultatom 75:55 uz jako dobru partije Džanana Muse i Andrije Stipanovića.

Cedevita je kao apsolutni favorit ušla u ovaj meč i na kraju su takvu ulogu opravdali,iako su se poprilično mučili u prvom poluvremenu.

Domaći košarkaši su imali plus šest nakon 20 minuta igre (39:33), ali su tek u trećoj dionici uspjeli da slome otpor Osijeka. Ovaj dio igre Cedevita je dobila 23:6 i povratka gostima nije bilo.

Do kraja je zagrebački tima lagano priveo meč kraju. Slavili su uvjerljivu pobjedu, a do nje ih je vodio reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa koji je za 29 minuta na parketu ubacio 19 poena uz pet skokova i tri asistencije.

Andrija Stipanović je na parketu proveo samo osam minuta i postigao je 10 poena uz četiri skoka, dok je kod gostiju duo Došen-Turalija ubacio po 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi