Portugalac ne želi biti dio dogovora

Hazard bi rado u Real, ali mu Ronaldo pravi veliki problem

Endin Čaušević, foto: EPA

Predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, već je najavio da će na ljeto dovesti nekoliko zvučnih pojačanja, a prva želja kraljevskog kluba je Eden Hazard.

Belgijanac još uvijek nije produžio ugovor sa Chelseajem i mnogi smatraju da Hazard ozbiljno razmišlja o tome da karijeru nastavi u Real Madridu. Pojedini španski mediji nedavno su prenijeli da Hazard već ima dogovor s Kraljevima, no to je fudbaler Plavaca ekspresno demantovao.

Prema pisanju Daily Stara, glavni problem Hazardu u slučaju da odluči preći u Real Madrid pravit će Cristiano Ronaldo. Navodno, Perez je spreman da učini sve kako bi doveo ovog 27-godišnjeg igrača, pa čak da ponudi Ronalda kao dio ovog transfera.

Međutim, njegov plan neće ići tako "glatko" jer je Portugalac u startu rekao da ne postoje nikakve šanse da on pređe u Chelsea. Ronaldo bi mogao na ljeto napustiti Real Madrid, ali jasno je da je jedini klub u Engleskoj za koji bi igra Manchester United.

Perez će morati smisliti novi plan što se tiče Hazarda i sigurno je da neće štediti novac kada je Belgijanac u pitanju. Predsjednik Reala odlučan je da stvori nove Galaktikose koji bi trebali dominirati evropskim fudbalom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.