Chelsea traži kompromis od Džeke
Broje se posljednji sati do okončanja sage oko transfera bh. napadača (Foto: EPA)

Čine sve da ga dovedu

Chelsea traži kompromis od Džeke

Midhat Šljivak

Saga oko prelaska Edina Džeke iz Rome u Chelsea još uvijek traje. Plavci pokazuju ogroman interes za angažovanje bh. napadača i čine sve kako bi do ponedjeljka postigli dogovor.

Nova ponuda Romi iznosiće 26 miliona funti, ali s obzirom na to da je Edinu 31 godina, Chelsea za sada nema namjeru da mu ponudi ugovor duži od godinu i po. Džeko je od prvaka Engleske tražio ugovor do 2020. godine. 

To za sada pravi zastoj u transferu. Bh. napadač izričito traži duži ugovor, ali za sada Plavci ne pristaju. Ipak, našli su kompromis za kompletnu situaciju oko potencijalnog transfera i nadaju se da će fudbaler Rome na to pristati.

Nove informacije tvrde da će nova ponuda Edinu biti ugovor na godinu i po uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu godinu, što će vjerovatno biti konačna ponuda, čime bi se trebala staviti tačka na ovu sagu oko transfera.

Također, Daily Mail tvrdi da Džeki ne žele ponuditi duži ugovor i zbog činjenice da bi menadžer Antonio Conte već narednog ljeta mogao napustiti klub. Edin je izričito njegova želja i našli bi se u problemu sa igračem koji je vezan ugovorom i čija bi sudbina kod novog menadžera bila neizvjesna.

Kraćim ugovorom Edin bi imao slobodu već na ljeto 2019. godine i u Londonu smatraju kako je to za njega idealna opcija, jer će tada imati 33 godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve bi međutim trebalo biti jasno do kraja sutrašnjeg dana. Chelsea je rekao što je imao, poslali su novu ponudu, a sada je na Romi i Edinu da odluče hoće li je prihvatiti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi