EPA

Slavili sa 1:0 protiv Guimaraesa

Sporting pobjedom zasjeo na vrh Primeira lige

Eldar Ganibegović

Nogometaši Sportinga su u okviru 20. kola Primeria lige došli do minimalne pobjede nad Guimaraesom sa 1:0, te su tako zasjeli na lidersku poziciju portugalskog prvenstva.

U prvom poluvremenu susreta nije bilo pogodaka, iako je domaći sastav bio puno bolji protivnik, međutim bez obzira na pritisak, koji su stvarali gostima nisu uspjeli doći do vodstva.

Mučio se Sporting i u nastavku meču, ali u 83. minuti su uspjeli da postignu gol preko Mathieua, koji je poslije centaršuta Acune, naletio na sjajnu loptu i zakucao ju je u mrežu na veliko oduševljenje navijača Lavova. Na kraju se ispostavilo konačnih 1:0 za domaću momčad.

Sporting je nakon ove teške pobjede zauzeo prvo mjesto u domaćem prvenstvu sa 50 osvojenih bodova, dok je Porto drugi sa 49 i utakmicom manje. Na trećoj poziciji se nalazi Benfica, koja ima 47 bodova.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Primeira liga, 20. kolo:

Sporting - Guimaraes 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.