Iz Rijeke u Sporting, odštetna klauzula vrtoglavih 60 milion eura

Transfer hrvatskog nogometaša

Iz Rijeke u Sporting, odštetna klauzula vrtoglavih 60 milion eura

E. Škorić

Sporting iz Lisabona danas je angažovao dvojicu novih igrača.

U redove velikana iz Lisabona stigli su Josip Mišić i Wendel. Veznjaci su potpisali ugovor do 2023. godine i postavljena im je 60 miliona eura teška odštetna klauzula u ugovore.

Mišić u Sporting dolazi iz Rijeke, koju su napustili i Marko Vešović, te Mario Gavranović.

"Znam mnogo o Lisabonu i Sportingu. Stefan Ristovski savjetovao me i informisao o mnogim pojedinostima i nisam se mnogo premišljao. Mislim da će mi puno pomoći dolazak u Sporting kada je u pitanju moj napredak. Rijeka je dobar klub, ali Sporting je poznat u svjetskim okvirima. Uzbuđen sam i pružit ću sve od sebe ", izjavio je Josip Mišić za Sportingovu televiziju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi