Napadač Vučice pred okršaj sa Shakhtarom u Ligi prvaka

Džeko: Roma je u dobroj formi, uživamo u novom sistemu

Ekipu Rome u srijedu očekuje prvi susret osmine finala Lige prvaka protiv neugodnog Shakthtara, a pred ovaj izuzetno važan susret govorio je i napadač Vučice, naš Edin Džeko.

Edin smatra da njegova ekipa u Kharkiv putuje u izuzetno dobroj formi, ali ističe da će morati dati sve od sebe, s obzirom da je Shakhtar odlična ekipa.

"Puni smo samopouzdanja nakon tri uzastopne pobjede, ekipa je u dobroj formi i zaista uživamo u novom sistemu. Shakhtar u svojim redovima ima sjajne tehničare, ali je odigrao samo jednu utakmicu nakon zimske pauze, tako da smo fizički možda u prednosti. Ipak, moramo dati sve od sebe kako bi postigli najbolji mogući rezultat", istakao je Džeko, pa nastavio:

"Shakhtar je ove sezone savladao Manchester City, a izabranici Pepa Guardiole su trenutno najbolja ekipa u Evropi. Ipak, o puntiku u četvrtfinale će se odlučivati tokom 180 minuta, a ne 90, tako da moramo razmišljati na takav način."

"Ne znam da li je prednost ili ne to što gostujemo u prvoj utakmici, s obzirom da smo se u zadnje vrijeme mučili sa postizanjem golova na našem terenu... Ali u ekipi imamo igrače sa velikim iskustvom u evropskim takmičenjima. Nisamo to samo ja, tu su i Daniele De Rossi i Aleksandar Kolarov. Znamo šta trebamo raditi."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Shakhtar je bio jedno od iznenađenja grupne faze Lige prvaka s obzirom da se uspio plasirati u nokaut fazu ispred Napolija, dok je Roma u svojoj grupi završila ispred Chelseaja i Atletico Madrida.

"Bili smo u jakoj grupi, niko nije mislio da možemo savladati Chelsea ili ostaviti Atletico iza nas. To znači da smu uradili dobar posao... Ovo je sada velika prilika za sve nas, za igrače, navijače i klub, da napravimo korak naprijed... Roma je klub koji mora biti u Ligi prvaka svake sezone. Moramo naporno raditi u naredna tri mjeseca, nije bitno ko postigne gol ili upiše asistenciju, svi smo mi ovdje da bi pomogli ekipi da pobjeđuje", poručio je na kraju Edin Džeko.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.