De Rossi neće Tottijevim stopama

Želi u trenerske vode

De Rossi neće Tottijevim stopama

E. Čaušević

Iskusni fudbaler Rome, Daniele De Rossi, izjavio je za italijanske medije da nakon završetka igračke karijere želi da se bavi trenerskim poslom.

Na kraju prošle sezone karijeru je završio legendarni Francesco Totti, a čini se da bi uskoro to mogao uraditi i De Rossi. Za razliku od Tottija veznjak Vučice planira da se nakon završetka igračke karijeru upusti u trenerske vode.

De Rossi je potvrdio za italijanske medije da već ozbiljno razmišlja o tome, a već se vidi kao asistent trenera u Romi ili Interu. Klub s Meazze ostat će u opciji ukoliko se Luciano Spalletti zadrži na klubi ove ekipe dok De Rossi ne završi svoju karijeru što je prema trenutnim rezultatima teško očekivati.

"Možete pričati šta želite, ali još uvijek sanjam da ću osvojiti neki važan trofej s Romom. San će trajati sve dok ne završim svoju karijeru. Kasnije ću vjerovatno biti trener i siguran sam da ću uživati. Mogu početi kao asistent Di Francescu u Romi ili Spallettiju u Initeru. To su sjajni treneri od kojih mogu mnogo naučiti", rekao je De Rossi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi