Rossoneri su za našeg napadača pokazivali interes kada je počinjao svoju karijeru u Wolfsburgu, pa su onda malo 'ohladili', ali...

Rossoneri već ciljaju na dva ljetna pojačanja

Milan obnovio dugogodišnje interesovanje za Edina Džeku

Napadač Rome i bh. reprezentacije Edin Džeko ponovo se nalazi na meti Milana, javljaju italijanski mediji.

Calcionews piše da Rossoneri već sada ciljaju na dva ljetna pojačanja. Pored Edina Džeke, Milan se interesuje i za iskusnog golmana Pepea Reinu, što ujedno može značiti i da će Gianluigi Donnarumma napustiti San Siro.

Džeko je dugogodišnja Milanova želja koja se nikada nije ostvarila. Rossoneri su za našeg napadača pokazivali interes kada je počinjao svoju karijeru u Wolfsburgu, onda su u međuvremenu malo 'ohladili', pa ga ponovo počeli tražiti kada je stigao u Romu.

Isti izvor tvrdi da bi Milan za Džeku morao platiti 30 miliona eura i omogućiti mu visoka, ali ne previsoka primanja. Rossoneri su prošlog ljeta doveli dvojicu napadača Kalinića i Silvu, ali se nijedan od njih nije pokazao kao pravo pojačanje. Na kraju su ubojica ostala u sjeni Patricka Cutronea, 20-godišnjeg Milanovog omladinca koji je bez puno pompe priključen prvom timu u kojem je ove sezone naprosto eksplodirao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom da je Edin Džeko veoma vezan za Rim i Romu, koliko zbog samog fudbala toliko i zbog nekih privatnih, životnih stvari, jasno je da Milanu predstoji težak posao ukoliko želi da se transfer realizuje. Interes, u svakom slučaju, postoji.

Edin Džeko je ove sezone na 32 utakmice za Romu u svim takmičenjima postigao 14 golova uz četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.