Mnogi su već sahranili Milan, a sada se oglasio kineski vlasnik

"Ne pišite laži"

Mnogi su već sahranili Milan, a sada se oglasio kineski vlasnik

E. Škorić

Kineski tajkun i vlasnik Milana Yonghong Li nazvao je 'neodgovornim' izvještaje u medijima o njegovom financijskom stanju.

Podsjećamo da je New York Times uz Corriere della Sera objavio priču o tome kako je jedna od njegovih kompanija bila u stečajnom postupku i prije nego je kupio Milan od Silvija Berlusconija, te kako bi njegovo "haotično poslovanje" moglo na kraju biti kobno i za Rossonere. Neki su već proglasili bankrot kineskog vlasnika, ali on je ipak obradovao sve navijače crno-crvenih.

"Tokom posljednjih 48 sati vidio sam u medijima neke neodgovorne priče koje štete klubu, mom poslovanju, mojoj porodici i meni. Od kada sam kupio Milan suočio sam se sa svim vrstama poteškoća. Ne razumiujem zašto te glasine, neko nešto pokušava da postigne?", oglasio se Li.

"Želim da iskoristim ovu priliku da objasnim, a nadam se da je to posljednji put, da je situacija u odnosu na moja lična sredstva potpuno zdrava i da moja preduzeća normalno funkcionišu. Nadam se da nećete davati kredibilitet vijestima koje nisu tačne, već da će sve biti fokusirano na ekipu i Gattusa, koji rade dobar posao. Uradićemo sve što možemo da vratimo klub na vrh", pojasnio je Li.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Li je prije 10 mjeseci za 740 miliona eura kupio italijanskog, evropskog i svjetskog velikana, te je najavio velike stvari i uložio oko 200 miliona eura u pojačanja odmah po dolasku na San Siro. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije