Navijači Evertona su bijesni

Allardyceov osmijeh priča dana na Otoku

Edmir Škorić

Poraz Evertona od Burnleya (2:1) nije pretjerano zabrinuo Sama Allardycea, barem se tako čini po njegovom izrazu lica nakon meča.

Evertonov novajlija Tosun postigao je gol na Turf Mooru u Burnleyu za 1:0 vodstvo gostiju iz Liverpoola, ali Barnes i Wood su u nastavku preokrenuli utakmicu u korist domaćina.

Nakon ovog poraza Everton je ostao desti s 34 boda i Evropa sada izgleda kao nemoguća misija, pa će prije biti da će se Karamele boriti za opstanak u ligi, mada trenutno imaju sedam bodova više od klubova iz opasne zone, Crystal Palacea i Stokea.

Poslije ovog poraza Allardyce se u razgovoru za Sky Sports smješkao, što je razbijesnilo navijače Evertona, koji traže da napusti klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemu su navijači također zamjerili što je zamijenio Cenka Tosuna i Gylfija Sigurdssona.

Kada ga je novinar upitao zašto je zamijenio Sigurdssona, Allardyce se samo slatko nasmijao. Ranije je Everton otpustio Ronalda Koemana, ali čini se da ni Allardyce neće dugo izdržati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.