Rooney: Mogao sam otići u Kinu za novac, ali to nije moj stil

Želi da igra na vrhunskom nivou

Rooney: Mogao sam otići u Kinu za novac, ali to nije moj stil

E. Čaušević

Engleski napadač Wayne Rooney ljetos je odlučio napustiti Manchester United i vratiti se u Everton u kojem je počeo svoju blistavu karijeru.

Rooney je napustio Crvene đavole jer je bilo jasno da Jose Mourinho baš ne računa na njegove usluge. Iako je imao nekoliko veoma bogatih ponuda na kraju je odlučio da se vrati tamo gdje je sve počelo, a to je Everton.

Iskusni napadač otkrio je u razgovoru za engleske medije da jednostavno nije mogao prihvatiti ponudu iz Sjedinjenih Američkih Država ili Kine iako bi zaradio mnogo novca. Rooney je poručio da jednostavno ne može igrati samo za novac.

"Ljetos kada sam napuštao Manchester United bilo bi lako da odem negdje vani. Otići u Kinu ili negdje drugo da uzmeš gomilu novca u zadnjim godinama karijere jednostavno nije za mene. To nisam ja. Trebam golove, pritisak i želju da igram na vrhunskom nivou. Ta želja je presudila da ostanem u Engleskoj", rekao je Rooney.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi