Zimsko pojačanje Evertona pauzira do kraja sezone

Zbog operacije koljena

Zimsko pojačanje Evertona pauzira do kraja sezone

Teme:

U Evertonu, prema pisanju britanskih medija, do kraja sezone neće imati na raspolaganju štopera Eliaquima Mangalu.

Francuz je u redove Evertona stigao u zimskom prijelaznom roku kao posuđen igrač Manchester Cityja, odmah po dolasku se izborio za mjesto u prvoj postavi, međutim uslijedio je povreda zbog koje će morati neko vrijeme pauzirati.

Mediji na Otoku prenose da je Mangala podvrgnut operaciji koljena i da će najvjerovatnije propustiti ostatak sezone, što će svakako biti veliki hendikep za momčad Sama Allardycea.

Mangala je za Everton dosad odigrao dvije premijerligaške utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Mangala je pored Manchester Cityja i Evertona u karijeri još nosio dresove Valencije, Standarda i Porta. Uz francusko ima i belgijsko državljanstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi