Napolitanci su sada drugi na tabeli sa 70 bodova, jednim bodom manje od Juventusa koji ima i utakmicu manje

Remi na Meazzi daje veliku priliku Juventusu

Napoli ostaje bez daha u borbi za Scudetto

Derbi meč 28. kola Serije A odigran je večeras na Giuseppe Meazzi, gdje su Inter i Napoli remizirali odigravši 0:0.

Napoli je u Milano došao s namjerom da popravi katastrofalan dojam iz utakmice sa Romom u prošlom kolu (2:4), ali Sarrijev tim nije uspio doći do punog plijena pa je napravio još jedan korak unazad u borbi za titulu.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Antonio Candreva, koji je u 37. minuti šutirao pored gola. U 48. minuti zaprijetio je i Skriniar, koji je glavom pogodio stativu.

U 67. minuti, Napoli je imao najbolju priliku na utakmici. Insigne je istrčao sam pred Handanovića i pokušao ga je lobovati, ali nije bio precizan i lopta je otišla preko gola. Italijanski napadač je u ovoj situaciji definitivno mogao birati i neko jednostavnije rješenje.

Do kraja utakmice, Napoli je pokušao doći do toliko željene pobjede ali daleko od toga da je Inter bio bezopasan. Ipak, ostalo je 0:0, a to je rezultat kojim je završena i prva utakmica ova dva tima u sezoni odigrana na San Paolu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je od mogućih šest bodova iz posljednja dva kola osvojio samo jedan i zahvaljujući tome je sve dalje od titule. Napolitanci su sada drugi na tabeli sa 70 bodova, jednim bodom manje od Juventusa koji ima i utakmicu manje. U slučaju da Juve na svom terenu pobijedi Atalantu u srijedu, tim iz Torina će otići na +4 i to će biti prilično lijepa bodovna zaliha za njih pred završetak sezone.

Ovaj bod ne odgovara pretjerano ni Interu, koji ostaje na petom mjestu sa bodom manje od Lazija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.