Ronaldo: Nismo se borili samo protiv rivala već i protiv korupcije

Prisjetio se vremena u Interu

Ronaldo: Nismo se borili samo protiv rivala već i protiv korupcije

E. Čaušević

Legendarni brazilski napadač Ronaldo dobio je svoje mjesto u Interovoj Kući slavnih jer je u dresu italijanskog kluba pružio neke od najboljih partija u karijeri.

Klub slavi svoj 110. rođendan, a novina će biti Kuća slavnih. Prvi koji će dobiti svoje mjesto u ovoj Interovoj "svetinji" su Ronaldo, Javier Zanetti, Walter Zenga, i Lothar Matthaus.

"Velika mi je čast što sam u Kući slavnih i hvala svima koji su glasali za mene. Ipak, iznad svega je moj 'otac' Massimo Moratti i njegova porodica. Oni su me doveli u Inter gdje sam postai 'Il Fenomeno'", rekao je Ronaldo, te dodao:

"Mnogi navijači Intera s dosta emocija pričaju o tom periodu i dijelim njihovo mišljenje. U moje vrijeme nije bilo dovoljno samo što dobro igrate. Borili smo se protiv rivala, ali i protiv korumpiranog sistema koji se kasnije otkrio. Zaslužili smo mnogo više s tom generacijom".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ronaldo je mislio na Calciopoli skandal koji se desio prije više od deset godina kada su Juventusu oduzete dvije titule zbog namještanja rezultata. Titule su kasnije otišle u ruke Intera jer je drugoplasirani Milan također bio kažnjen.

Brazilski napadač za Inter je igrao od 1997. do 2008. godine i odigrao je svega 98 utakmica i postigao je 59 golova. Naravno, u tom periodu je doživio dvije teške povrede koljena koje su ga udaljile s terena gotovo dvije godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Celtic
Brazilski napadač za Inter je igrao od 1997. do 2008. Novinaru 2002 je prešao u Real, ispravi ovo, nemoj se sramotiti, ipak je ovo Ronaldo a ne neko iz naše Lige.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi