Ronalda najviše boli 5. maj 2002.: To je jedina utakmica koju bih volio još jednom odigrati

Brazilac se prisjetio poraza od Lazija

Ronalda najviše boli 5. maj 2002.: To je jedina utakmica koju bih volio još jednom odigrati

E. Škorić

Brazilski slavni i bivši napadač Ronaldo prisjetio se utakmice u Interu koju bi, kako kaže, najradije ponovo odigrao.

U maju 2002. godine Inter je bio u dobroj poziciji da osvoji Scudetto, ali poraz 4:2 od Lazija, potom pobjeda Juventusa u Uidnama od 2:0, zaustavila je milanski klub na putu do titule.

Ronaldo je nakon toga otišao u Real Madrid.

"Čast mi je što me smatraju najboljim napadačem u historiji Intera, s obzirom koliko je velikih igrača ovdje nastupalo. Ovdje sam stigao kao mladić i sazrio sam u čovjeka", rekao je Ronaldo.

"Ako bih mogao vratiti vrijeme, želio bih da ponovim utakmicu koju smo igrali 5. maja, kada je sve za nas bilo naopako. Nažalost, tada smo izgubili i ostali bez titule", prisjetio se Brazilac.

"Novi vlasnici? Za navijače to nije važno. Njima samo treba Inter koji pobjeđuje, pa se nadam da će s novim vlasnicima klub opet biti onaj stari, koji osvaja trofeje", tvrdi Ronaldo.

Ronaldo je u Milano stigao na proslavu 110. rođendana Intera, koji je osvojio 18 italijanskih, te po tri naslova prvaka Evrope i svijeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Inter su tada igrali Toldo, Zanetti, Materazzi, Cordoba, Dalmat, Kallon, Gresko, Emre, Di Bagio, Ronaldo i Vieri, a za Lazio Peruzzi, Simeone, Baggio, Pogorsky, Stam, Couto, Fiore, Inzaghi, Gainichedda, Nesta, Favalli, Caesar, Stanković. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti