Prva liga FBiH, 18. kolo

Olimpik siguran, novi šok za Slogu, kiks Zvijezde na domaćem terenu

Samir Mlaćo, foto: A. Berbić

Danas su odigrani svi susreti 18. kola Prve lige Federacije BiH.

Olimpik je na svom terenu ugostio Igman i slavio pobjedu rezultatom 1:0. Domaći su bolje otvorili meč, stvorili par prilika, ali u vodstvo došli tek u 25. minuti kada nakon prekida vlastitu mrežu trese Lončarić.

Blaić je u 30. minuti mogao povisiti 2:0, no nije bio precizan. U drugom poluvremenu otvoren meč, a u 60. minuti Krišić je zaprijetio udarcem sa oko 18 metara. Nedugo zatim probao je i Jusufbašić za domaće, međutim nije bio precizan.

Do kraja bez uzbuđenja i Olimpik je upisao važna tri boda u borbi za prvo mjesto.

U Gradačcu su se sastali lider Zvijezda i Metalleghe, a gosti su pružili jak otpor i završeno je podjelom bodova (0:0)

Zvijezda je u prvom poluvremenu imala par poluprilika, ali ni gosti nisu bili bezopasni. Malbašić je jednom spasio sa gol linije i ostavio mrežu svog tima netaknutu.

U drugom poluvremenu Zvijezda je tražila put do gola gostiju koji su pokazali veliku borbenost a u 85. minuti imali i veliku šansu preko Smajića.

Do kraja bez uzbuđenja i ostalo je 0:0. Zvijezda je ostala prvoplasirana ali sada sa samo dva boda više u odnosu na Olimpik.

Otvoren meč viđen je i u Bihaću gdje je Jedinstvo ugostilo Slogu Simin Han (1:0). Mreže su mirovale do 90. minute, kada je Vučić pogodio mrežu gostiju i donio svom timu tri boda.

Sloga je imala svoje šanse, ali i domaći se nisu predavali u fer i korektnoj utakmici. Sredinom drugog poluvremena Sloga je zaprijetila preko Poturalića, no golman Đurić je danas bio odličan.

Ostalo je na kraju 1:0 i domaći su tako napravili veliku senzaciju.

Prva liga FBiH, 18. kolo:

FK Olimpik - FK Igman 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda - NK Metalleghe BSI 0:0

NK Jedinstvo - FK Sloga Simin Han 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.