Zvijezda, Olimpik i Sloga danas nastavljaju trku za Premijer ligu

Ko će prvi do cilja?

Zvijezda, Olimpik i Sloga danas nastavljaju trku za Premijer ligu

E. Škorić

U nedjelju se igraju svi susreti 18. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog vremenskih neprilika u posljednje vrijeme Nogometni savez Federacije BiH odredio je da se svi mečevi igraju u nedjelju od 15:30 sati, a kako se vrijeme stabliziralo, čini se da će na svim terenima koliko-toliko biti zadovoljavajući uslovi za igru.

Vodeća Zvijezda je proslavila pobjedu nad Slogom u Simin Hanu i sada ima uslovno rečeno dva lakša zadatka. Prvi je Metalleghe, koji gostuje u Gradačcu, a potom slijedi i domaći okršaj sa Slavenom.

Jajčani oslabljeni dolaze u Gradačac, Zvijezda je puna samopouzdanja i sve osim pobjede domaćeg tima bila bi prava senzacija, ali u timu kojeg vodi Nermin Šabić znaju da nema unaprijed upisanih bodova i da su zapravo takvi najteži za osvojiti.

Zvijezda želi da zadrži prednost ispred Olimpika i Sloge, pa će joj najvažnije biti da ostvari pobjedu, a u prethodna dva kola slavila je protiv Igmana i Sloge.

Olimpik je na minus četiri od Zvijezde i nekadašnji premijerligaš s Otoke ugostit će Igman, pa ne treba ni napominjati koliko bi Vukovima bilo važno da pobijede. Olimpik je prošlo kolo slavio u Čapljini, ali je prethodno remizirao kući s Veležom i ta dva boda itekako nedostaju Otočanima. Što se Igmana tiče, on u goste dolazi rasterećen sa 10. pozicije, ali Konjičani su već u Gradačcu pokazali koliko mogu biti opasni, kada su do 88. minute vodili 1:0, a onda ipak primili dva gola.

Sloga je dobila ozbiljan udarac u borbi za prvo mjesto nakon poraza od Zvijezde, ali priliku za popravni u Simin Hanu imaju danas, kada gostuju otpisanom Jedinstvu u Bihaću. Izabranici Ratka Ninkovića su pod imperativom pobjede, a svaki drugi rezultat bi Slogu otpisao iz trke za plasman u Premijer ligu.

Sloga želi dobiti Jedinstvo, napuniti se samopouzdanjem, a onda pred svojim navijačima pomrsiti račune rivalu Olimpiku narednog vikenda.

U kantonalnom derbiju Travnik na Piroti ugošćuje Iskru iz Bugojna, a ovo je derbi začelja jer je Iskra 14. sa 14 bodova, Travnik ima sedam manje i hvata posljednje slamke spasa. Bugojanci također ne odustaju od ostanka, ali se i oni nalaze u nezavidnoj poziciji, pa bi im poraz mogao biti dobar šamar.

Velež je digao ruke od Premijer lige, saopštio je to nedavno trener Ibro Rahimić, a Rođeni danas gostuju u Tešnju i u ovoj utakmici domaćin želi po svaku cijenu osvojiti bodove spasa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Orašju se sastaju istoimeni domaćin i kakanjski Rudar, a tu je zaista teško predvidjeti konačan ishod, nema prevelikog pritiska ni kod jednih, a ni kod drugih. U Živinicama Slaven dočekuje visočku Bosnu, a Bratstvo u Gračanici Čapljinu. Slavenu jako važan meč, Bratstvo također mora zapeti kako bi što prije obezbijedio opstanak.

Sve u svemu, pred nama dosta uzbuđenja na terenima Prve lige FBiH, ali ipak sve oči uprte su prema Otoci i Gradačcu, te Bihaću, gdje igraju tri prvoplasirane ekipe i nadaju se nastavku trke za Premijer ligu.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AntraX
Steta za kiks Zvijezde!
2 2
disident7
Bice ovdje svega.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi