19. kolo Prve lige FBiH

Milaković srušio Olimpik, Zvijezda ponovo razočarala, pobjeda Veleža

Samir Mlaćo

Danas su odigrani svi susreti 19. kola Prve lige Federacije BiH, a u derbiju Sloga Simin Han je na svom terenu nadigrala Olimpik sa 2:1.

Domaći su bolje ušli u meč, te poveli u 19. minuti preko Milakovića. Nešto kasnije Bošnjak je zaprijetio iz slobodnog udarca, no gosti su uspjeli spasiti i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0.

Sloga je bolje otvorila i drugi dio i u 58. minuti Milaković povisuje na 2:0. U 76. minuti na 2:1 smanjio je Vukomanović, ali to je bilo sve u ovom meču.

Zanimljivo je bilo i na Banja Ilidži gdje je lider Zvijezda ugostila Slaven (2:2). Domaći su nakon 24 minute vodili 2:0 pogocima Cvijanovića i Huseinspahića, ali je u 25. minuti smanjio Salihović.

U drugom poluvremenu veliki broj prilika za domaće, međutim gostima preko Mujagića u posljednjim minutama dolaze do izjednačenja. Zvijezda je tako ponovo razočarala svoje navijače nakon što je u prošlom kolu remizirala sa Metallegheom (0:0).

U Mostaru  je Velež ugostio Orašje i obradovao svoje navijače. Domaći su slavili 1:0, a jedini pogodak postigao je rezervista Salko Mujanović u 75. minuti.

Velež je imao više od igre u prvom poluvremenu, te na kraju zasluženo slavio tri boda i nanio gostima prvi poraz u drugom dijelu sezone.

Prva liga FBiH, 19. kolo:

FK Sloga Simin Han - FK Olimpik 2:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda - NK Slaven 2:2

FK Velež - HNK Orašje 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.