Okršaj Sloge i Olimpika u Simin Hanu, Zvijezda protiv Slavena

Utakmice 19. kola Prve lige FBiH

Okršaj Sloge i Olimpika u Simin Hanu, Zvijezda protiv Slavena

E. Čaušević

Utakmicama 19. kola danas se nastavlja takmičenje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Veliki derbi igra se u Simin Hanu gdje će Sloga ugostiti Olimpik, dok će lider Zvijezda pred domaćim navijačima igrati protiv Slavena.

Jasno je da nas do kraja sezone u Prvoj libi FBiH očekuje mnogo uzbuđenja jer je još uvijek sve otvoreno. Zvijezda je već nekoliko mjeseci lider na tabeli, ali sada Olimpik ima samo dva boda manje u odnosu na ekipu iz Gradačca.

Nekako iz sjene u borbu za Premijer ligu uključila se i ekipa Orašja koja ima samo četiri boda manje od Zvijezde. Veliki derbi danas će se igrati u Simin Hanu između Sloge i Olimpika koji bi mogao dati dosta odgovora.

Sigurno je da ni u Slogi neće odustati tako lako od borbe za Premijer ligu, a za povratak u tu borbu potrebna im je danas pobjeda protiv sarajevskog tima. S druge strane, Zvijezda nema pravo na kiks protiv Slavena koji danas dolazi u Gradačac ukoliko želi zadržati "pole position".

Još jedan od derbija igra se i u Mostaru gdje Velež dočekuje Orašje. Rođeni su u "zlatnoj sredini", ali jasno je da će željeti pomrsiti račune Orašju koji se iznenada uključio u borbu za Premijer ligu BiH.

Veoma uzbudljivo je i u borbi za opstanak gdje će se grčeviti boriti TOŠK, Iskra, Travnik i Jedinstvo. Bugojanska Iskra nakon četiri uzastopna poraza danas želi pobjedu protiv visočke Bosne pred domaćim navijačima, dok Travnik i Jedinstvo idu u goste Rudaru, odnosno Metallegheu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 19 kolo:

Sloga - Olimpik
Zvijezda - Slaven
Iskra - Bosna
Čapljina - TOŠK
Rudar - Travnik
Metalleghe - Jedinstvo
Velež - Orašje
Igman - Bratstvo

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi