Premier liga, 32. kolo

Alexis Sanchez proradio, United siguran protiv Swanseaja

Manchester United je na svom terenu ugostio ekipu Swanseaja u utakmici 32. kola engleske Premier lige. Crveni đavoli su slavili sa 2:0, a oba gola su viđena u prvih 20 minuta.

United je odlično otvorio susret i već nakon pet minuta igre poveo sa 1:0. Alexis Sanchez je odlično asistirao Lukakuu, a Belgijanac je sa 11-12 metara zatresao mrežu Swanseaja.

Crveni đavoli su u 20. minuti povisili prednost. Lingard je poslao loptu u prostor prema Sanchezu, odbrana Swanseaja nije uspjela presjeći ovaj pas, a Čilenac je rutinski pogodio za, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Izabranici Josea Mourinha su imali terensku inicijativu u ostatku utakmice, pa su na kraju upisali rutinsku pobjedu. Najbolju priliku za goste je imao Tammy Abraham u 59. minuti, ali je De Gea odbranio njegov pokušaj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 32. kolo - rezultati:

Crystal Palace - Liverpool 1:2
Brighton - Leicester 0:2
Manchester United - Swansea 2:0
Newcastle - Huddersfield 1:0
Watford - Bournemouth 2:2
WBA - Burnley 1:2
West Ham - Southampton 3:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.