Da li Zlatan živi u oblacima? Nevjerica nakon njegovih komentara o Engleskoj

Šveđanin izazvao burne reakcije na društvenim mrežama

Da li Zlatan živi u oblacima? Nevjerica nakon njegovih komentara o Engleskoj

Zlatan Ibrahimović je spreman za nove izazove. Odradio je trening sa svojom novom ekipom, a možda već večeras upiše prvi nastup za LA Galaxy.

Iako se čudesno oporavio od povrede ligamenata koljena koju je zadobio krajem prošle sezone, nije se uspio vratiti u prvu postavu Manchester Uniteda, pa se odlučio oprobati u MLS-u.

Ibrahimović je senzacionalno predstavljen u svom novom klubu, a u svojim prvim izjavama je govorio i o vremenu koje je proveo u Premier ligi. Ipak, mnogi smatraju da su njegove izjave na tu temu bile pretjerane, a neki su se zapitali da li Šveđanin živi u zabludi.

Sjajni napadač je na Old Trafford stigao iz PSG-a, a u svojoj debitantskoj sezoni u dresu Crvenih đavola je postigao impresivnih 28 golva u svim takmičenjima, te je podigao tri trofeja - Community Shield, Liga kup, i Liga Evrope.

Ipak, United je u Premier ligi prošle sezone završio tek šesti, što je svakako ispod renomea slavnog kluba, ali to nije spriječilo Zlatana da nakon napuštanja Old Trafforda izjavi da je "pokorio" Englesku.

"Nakon tri mjeseca sam uspio pokoriti Englesku, a sada sam spreman za novi izazov. Lav je gladan", Ibrahimovićeva je izjava koja je naišla na mnogobrojne reakcije i većinom neslaganje.

"Pokorio Englesku? Jasno je da Zlatan ima dobar smisamo za humor, ali živi u zabludi što se tiče njegovog boravka u Premier ligi"; "Bio je s**nje"; "Šta je pokorio? Finale Liga kupa?"; "Šta je to pokorio? Žao mi je, ali bio je sasvim prosječan"; "Zar nije osvajanje Premier lige pokoravanje Engleske, a ne šesta pozicija?"; "Prije bih rekao da ti je Premier liga okončala karijeru", bile su samo neke od reakcija na društvenim mrežama nakon Zlatanove izjave.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi