Mourinho: Pogbina loša forma nema veze sa povredom

Posebni ne može uraditi ništa da "podigne" veznjaka Uniteda

Mourinho: Pogbina loša forma nema veze sa povredom

Nešto odavno ne štima između trenera Manchester Uniteda i njegovog skupocjenog veznjaka Paula Pogbe, bez obzira što iz tabora Crvenih đavola uvjeravaju u suprotno.

Pogba se u posljednje vrijeme muči izboriti mjesto u startnoj postavi, a i kada igra njegove partije nisu na očekivanom nivou.

Da li je problem u Mourinhovoj postavci ili Pogbinom odnosu prema igri, pitanje je za opširnu debatu, ali jedno je sigurno - loša forma Francuza nema veze sa povredom koju je nedavno imao, barem tako tvrdi Mourinho.

Paul Pogba je početkom sezone imao veilikih problema sa povredom zadnje lože, te je propustio 14 utakmica Uniteda od septembra do novembra prošle godine. Ipak, na sjajan način se vratio u ekipu, postigavši gol i upisavši asistenciju protiv Newcastlea 18. novembra.

Međutim, njegove partije nakon toga nisu ispunile očekivanja navijača, ali ni Josea Mourinha, koji je sada progovorio o lošoj formi Paula Pogbe, te istakao da ne može učiniti ništa da "podigne" Francuza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da je on potpuno zdrav nakon što se oporavio od povrede. Bila je to teška povreda, povreda nakon koje mnogi igrači, u drugim klubovima, završe na operaciji... Međutim, njegovo i mišljenje naših doktora je bilo da se ne ide na operaciju, a njegov oporavak je bio zaista uspješan", istakao je Mourinho, pa dodao:

"Mislim da je on više nego dobro, što se te povrede i oporavka tiče. Često se nakon takve povrede problemi vraćaju, ali to nije bio slučaj sa njim... Njegova forma nema veze sa povredom. Njegov oporavak je bio uspješan. O formi ćete morati pitati njega kada budete imali priliku i kada on razmisli o tome. Ja radim svoj posao, to je jedino što mogu. Druge stvari zaista ne mogu."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi