Čeka se odlazak Jardima

Čelnici Monaca zainteresovani za Sarrija

Ako je suditi prema pisanju italijanskih medija, Maurizio Sarri će se na kraju sezone razići sa Napolijem.

U posljednje vrijeme na Apeninima se mnogo špekuliše da će ovaj 59-godišnji trener trenirati neki drugi klub, a po svemu sudeći, to bi mogao biti Monaco čiji su čelnici ozbiljno zainteresovani.

Klub iz Kneževine će na kraju sezone vjerovatno ostati bez trenera, jer će Leonardo Jardim trenersku karijeru nastaviti u Engleskoj, a kao adekvatnu zamjenu u Monacu su označili Sarrija.

Čelnicima kluba neće predstavljati ni to što Sarri u ugovoru ima otkupnu klauzulu od osam miliona eura, a u italijanskim medijima također se pominje da je Monaco spreman Italijanu dati duplo veću platu nego što ima u Napoliju kako bi došao na Louis II.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Sarri je na klupi Napolija od 2015. godine nakon što je prethodno tri sezone trenirao Empoli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.