Oči u oči sa mafijom: Nijemac zbog Camorre odustao od Napolija
Italijanski klub se u prošlosti povezivao sa članovima zloglasne organizacije (Foto: EPA)

Younes ne želi u Italiju

Oči u oči sa mafijom: Nijemac zbog Camorre odustao od Napolija

M. Šljivak

Ekipa Napolija ostala je bez planiranog pojačanja za ljeto i to zbog mafijaške organizacije Camorra.

Član tima sa San Paola trebao je postati fudbaler Ajaxa Amin Younes (24), ali je njemački fudbaler na kraju odustao od odlaska u Italiju.

Razlog odustajanja su predstavnici Camorre, odnosno mafijaške organizacije koja djeluje u regiji Kampanija i čije je glavno sjedište u Napulju.

Younes je u strahu za svoj život. Tvrdi da je bio oči u oči sa članovima Camorre,  dok je boravo u Napulju proteklog januara, ali nije objasnio način na koji je do susreta došlo, te je samo poručio čelnicima Napolija da ne želi doći u klub.

Italijanski tim sada legalnim putem želi da primora 24-godišnjeg fudbalera da dođe u klub jer je na njegov račun već uplaćen depozit koji je osiguravao transfer narednog ljeta.

Također, kako navodi holandski De Telegraaf, Younes je pored navodnog straha od mafijer imao i jako loš razgovor sa trenerom Mauriziom Sarrijem, koji mu je najavio da bi u prvih šest mjeseci petogodišnjeg ugovora igrao znatno manje jer želi da se potpuno adaptira na novi život.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Younes je ove sezone imao mnogo problema u Ajaxu. Trenutno je pod suspenzijom kluba i trenira sa rezervama amsterdamskog velikana.

Ovaj krilni fudbaler je član Kopljanika postao 2015. godine, a ima i pet nastupa za nacionalnu reprezentaciju Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi