Nainggolan muku muči sa Scudettom: Nadam se da Napoli neće osvojiti, to bi me slomilo

Roma je toliko pokušavala, ali...

Nainggolan muku muči sa Scudettom: Nadam se da Napoli neće osvojiti, to bi me slomilo

Vezni fudbaler Rome Radja Nainggolan ima samo jednu želju dugo vremena - da osvoji Scudetto sa Romom i na taj način prekine višegodišnju dominaciju Juventusa.

Roma ni ove godine neće uspjeti u toj namjeri, ali čini se kako Napoli ima velike šanse da to uradi umjesto Vučice. Jedan od onih koji nikako ne bi voljeli da se to desi je Nainggolan. Ne zbog toga što ne voli Napoli, već zbog toga što bi mu bilo krivo da neka druga ekipa, osim Rome, prekine dominaciju Stare dame.

"Kažem vam istinu, volio bih da Juventus osvoji titulu. Nemam ništa protiv Napolija ili Mertensa, oni zaslužuju titulu obzirom na način na koji igraju, ali ako smo mi bili drugoplasirani pet godina i onda neki drugi klub osim Juventusa osvoji titulu, to bi me slomilo", rekao je Nainggolan za Il Tempo i osvrnuo se na Svjetsko prvenstvo.

"Svjetsko prvenstvo? Nadam se da ću igrati tamo, činim sve kako bi se to desilo, ali to ne zavisi samo od mene. Mislio sam da ću tamo igrati prije četiri godine, ali nisam dobio poziv, tako da sada samo želim igrati što bolje i ostaviti Martinezu da odluči. Mislim da sam zaslužio da idem", rekao je Nainggolan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Belgijanac je tokom ove sezone odigrao ukupno 32 utakmice za Romu i postigao je tri gola uz osam asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi