Napoli jedva izvukao bod na gostovanju kod Sassuola

Seria A, 30. kolo

Napoli jedva izvukao bod na gostovanju kod Sassuola

Napoli je danas gostovao kod Sassuola i računao na tri boda kako bi ostao u utrci za Scudetto, ipak ovaj susret je na kraju završen rezultatom 1:1.

Napoli je solidno otvorio susret i na početku stvorio nekoliko opasnih prilika. Najozbiljnija je bila ona Lorenza Insignea koji je odlično šutirao u 8. minuti, ali je Consigli sjajno intervenisao.

Potom šok za Napoli. Igrala se 22. minuta kada se Matteo Politano sjajno snašao u kaznenom prostoru i pospremio loptu u mrežu, nakon što je prethodno ona odsjela na stativi, za vodstvo Sassuola od 1:0.

Mogao je Napoli četiri minute kasnije izjednačiti, ali je Lorenzo Insigne nakon sjajnog solo prodora šutirao pored gola.

Imao je Insigne sjajnu priliku i u finišu prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo vodstvom Sassuola.

U nastavku se pak Sassuolo odvažio i nekoliko puta ugrozio golmana Napolija, dok gosti nisu uspijevali stvoriti ozbiljniju šansu sve do 81. minute kada Rogerio pokušava intervenisati ispred Callejona, ali posprema loptu u vlastitu mrežu za 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja ipak Napoli nije uspio stići do sva tri boda, pa je susret završen rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi