Duga lista izazivača za šampiona svijeta

Uskoro će objaviti novu borbu

Stigli novi izazovi za Anthonyja Joshuu

Midhat Šljivak

Anthony Joshua je prošle sedmice osvojio i četvrti pojas teške kategorije pobjedom nad WBO prvakom Josephom Parkerom i sada je apsolutni vladar teške kategorije.

Britanac ne drži samo WBC naslov koji je u rukama Amerikanca Deontaya Wildera i borbu ovih divova žele vidjeti apsolutno svi.

Joshua je nakon duela sa Parkerom izazvao Wildera na dvoboj. Amerikanac je pristao i ova borba je u procesu dogovora.

Međutim, postoje i drugi borci koji bi rado vidjeli Joshuu u ringu, a izazovi stižu sa svih strana.

Pravo da izazove britanskog boksera kao mandatorni izazivač po verziji WBA imao je Rus Alexander Povetkin, koji je to i učinio.

"Izazivam Anthonyja Joshuu. Radujem se trenucima kada se mogu boriti sa najboljim na svijetu. Anthony ima četiri pojasa, želim ovu borbu i ne pomišljam da se borim sa nekim drugim", poručio je Povetkin.

Promotor Eddie Hearn najavio je kako će se Joshua sigurno boriti sa 38-godišnjim borcem koji je u karijeri doživio samo jedan poraz u 35 borbi i to od legendarnog Vladimira Klička jednoglasnom odlukom sudija.

"Joshua će se boriti sa Povetkinom u 2018. godini. Njegov tim je poručio da bi se rado borili u Velikoj Britaniji", rekao je Hearn koji ruskom borcu prvo nudi borbu protiv sjajnog Dilliana Whytea.

Upravo i Whyte cilja novu borbu protiv Joshue do koje bi vjerovatno i mogao doći ako nastavi sa demoliranjem rivala kao što to čini u posljednje vrijeme.

Tyson Fury je pored Wildera također ozbiljan kandidat za borbu sa AJ-jem, ali je on još uvijek u fazi povratka i pretpostavlja se da će imati jedan meč u kojem će se zagrijati za eventualnu borbu.

Javio se i neporaženi Amerikanac Jarrell Miller (29). Nekadašnji kickboxer je u 21 meču bez poraza i rado bi pokušao oduzeti pojaseve britanskom bokseru.

Joshua i njegov tim će u narednom periodu obaviti razgovore sa ostalim borcima, a najveće šanse za borbu imaju Wilder i Povetkin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.